Home  /  Media   /  Premieră medicală naţională la ELYTIS Hospital

Premieră medicală naţională la ELYTIS Hospital

Spitalul ELYTIS din Iaşi continuă seria de premiere medicale, adăugând la palmaresul său o premieră medicală la nivel naţional.

Aici a fost operat cu succes un tânăr care avea angină pectorală severă de mai mult de un an de zile. Boala se datora unei artere mari care era închisă.

Metodele clasice de tratament nu au dat rezultate și de aceea, pentru prima dată în România, a fost utilizată o nouă și originală tehnică de intervenție.

Procedura a fost dezvoltată în ultimii ani de medicii cardiologi japonezi și este folosită azi doar în câteva spitale specializate și doar la cazuri extrem de dificile.

Intervenția s-a realizat cu materiale extrem de moderne, ce au permis traversarea prin muşchiul inimii, din artera de pe partea stângă până în artera de pe partea dreaptă, care era închisă pe o lungime foarte mare și foarte calcificată.

În acest mod, printr-o operaţie ce a durat 90 de minute s-a reuşit deschiderea arterei iar rezultatul imediat a fost dispariția completă a durerilor. Medicamentele necesare au fost reduse la doar 2 tablete pe zi. După 48 de ore, pacientul a fost externat.

Alături de echipa de cardiologi intervenționiști de la Spitalul ELYTIS din Iași, formată din dr. Mihai Rotar, dr. Anca Rotar și dr. Bogdana Cârdei, a participat şi dr. Cătălin Toma, cardiolog intervenţionist în Statele Unite ale Americii, la Universitatea din Pittsburgh, Pennsylvania.

Dr. Cătălin Toma este un ieşean care şi-a consolidat o carieră ştiinţifică remarcabilă în cardiologie. Este foarte apreciat în comunitatea medicală internaţională, de către colegi şi pacienţi. A lucrat în mai multe spitale din Statele Unite având articole publicate în cele mai prestigioase reviste de cardiologie din lume.

http://www.bzi.ro/elytis-hospital-premiera-medicala-in-romania-584488

Call Now Button