Home  /  Nutriţie   /  Un nou studiu demonstrează că şi pâinea albă are calităţi

Un nou studiu demonstrează că şi pâinea albă are calităţi

Un nou studiu, finanţat de către guvernul spaniol, contrazice faptul, cum că, pâinea albă ar fi un aliment nesănătos. Practic, cercetătorii au descoperit că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine. Aceste bacterii fiind foarte importante pentru sănătate. Dacă numărul lor scade, organismul este mai predispus la boli.

Pentru a stimula aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importantă, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor.

Puţini cercetători au studiat însă efectul polifenolilor, care se regăsesc în foarte multe alimente: fructe, legume, cereale. Acest studiu s-a axat tocmai pe acest detaliu.

Cercetătorii au întrebat aproximativ 40 de adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente în intestinele acestora. Astfel, ei au observat că pectina, substanţă care se regăseşte în citrice, scade numărul bacteriilor benefice. În schimb, pâinea albă stimulează producţia de Lactobacillus, un grup de bacterii foarte bune pentru sănătate.

Până acum, nutriţioniştii recomandau înlocuirea pâinii albe cu pâinea neagră, integrală sau cea cu cereale, sortimente care conţin mai multe fibre şi considerate mai bogate în nutrienţi.

În urma acestui studiu se dovedeşte faptul că pâinea albă poate fi consumată în paralel cu cea integrală deoarece prezintă beneficii pentru organism.

Call Now Button