Home  /  Nutriţie   /  Nutriţioniştii susţin că laptele de vacă este prea sărat pentru bebeluşi

Nutriţioniştii susţin că laptele de vacă este prea sărat pentru bebeluşi

În urma unor studii, nutritioniştii afirmă că laptele de vacă este mult prea sărat pentru a fi inclus alimentaţia bebeluşilor. O dietă prea bogată în sare, încă din primele luni de viaţă, poate genera probleme de sănătate pe termen lung.

Conform studiilor laptele de vacă conţine de patru ori mai multă sare decât laptele matern, iar copiii care au fost hrăniţi astfel înainte de a împlini un anişor au dezvoltat un gust mai pronunţat pentru sare şi au avut ulterior diete mai bogate în sare.

Specialiştii au constatat că 100 ml de lapte de vacă au în compoziţie 55 mg de sare, aproximativ de patru ori mai mult decât laptele de mamă, in timp ce concentraţiile din laptele praf variază între 15 şi 30 mg la 100 ml.

Practic, un bebeluş care consumă zilnic 700 ml de lapte de vacă înghite 385 mg de sare, aproximativ jumătate din doza zilnică recomandată în cazul unui copil de până la un an. Unul din opt copii studiaţi au fost hrăniţi doar cu lapte de vacă. De asemenea, acei copii care au fost hrăniţi cu lapte de vacă, au fost hrăniţi şi mai târziu în cursul vieţii cu alimente bogate în sare, inclusiv alimente prelucrate.

O cantitate prea mare de sare în dieta bebeluşilor ar putea încuraja o preferinţă pentru acest gust, care s-ar menţine toată viaţa, cu consecinţe negative asupra stării de sănătate. O dietă bogată în săruri ar putea duce la probleme precum hipertensiune arterială sau afecţiuni ale rinichilor.

Call Now Button