Home  /  Nutriţie   /  Află care este planta banală cu proprietăţi extraordinare pentru organism

Află care este planta banală cu proprietăţi extraordinare pentru organism

Deşi este o plantă banală, deoarece creşte chiar şi pe marginea drumului, iarba grasă, a cărei denumire ştiinţifică este Portulaca Oleracea, este un superaliment demn de luat în seamă, mai ales că o găseşti peste tot şi nu trebuie să dai bani pe ea.

Gustul acestei plante este asemănător cu cel al lămâii, iar textura este crocantă, însă ce este cu adevărat special la iarba grasă sunt calităţile sale nutritive.

Iată principalele motive pentru care trebuie să incluzi iarba grasă în alimentaţia ta:

Este puternic antioxidantă 

Bogată în vitaminele, A, B şi C, dar şi în minerale precum calciu, fier ori magneziu, iarba grasă este un antioxidant de preţ.

Este foarte bogată în acizi graşi omega-3

Deşi pare de necrezut, iarba grasă este planta cu cel mai ridicat conţinut de acizi graşi omega-3. Prezenţa acestor acizi are o mulţime de beneficii, printre care scăderea riscului dezvoltării autismului, dar şi prevenirea altor anomalii la copii.

Accelerează metabolismul

Cu toate că are un conţinut scăzut de calorii, iarba grasă este bogată în nutrienţi şi are capacitatea de a accelera metabolismul. Iarba grasă poate fi folosită în salate, în sandvişuri, în supe sau chiar în garniturile servite alături de fripturi.

 

Call Now Button