Home  /  Nutriţie   /  Află cum poţi să alegi un pepene perfect

Află cum poţi să alegi un pepene perfect

Calităţile excepţionale ale pepenelui roşu ne recomandă consumul zilnic al acestuia. Şi asta o spun cercetătorii care l-au studiat pe îndelete. Deci, consumul de pepene roşu poate ajuta la îndepărtarea riscului obezităţii, diabetului şi bolilor de inimă. Pepenele roşu, de asemenea, promovează sănătatea pielii şi a părului şi creşte nivelul de energie în corp.

Mai toată lumea cunoaşte faptul că pepenele roşu are calităţi deosebite, însă astăzi vom enumera câţiva factori importanţi în alegerea unui pepene perfect:

Punctul de coacere trebuie să fie galben

Punctul de coacere, locul în care pepenele a stat pe pâmânt, se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt.

Uită-te după dungile de culoare închisă

Aceste ramificaţii de culoare închisă aflate pe coaja pepenelui  înseamnă că fructul a fost polenizat în perioada în care era înflorit. Şi cu cât a fost mai mult polenizat cu atât este mai dulce.

Atenţie la formă

Un pepene bun are o forma simetrică, ovală sau rotundă. Pepenii deformaţi sau turtiţi la un capăt trebuie evitaţi.

Mărimea trebuie să fie potrivită

În general nu ar trebui să iei nici cel mai mic pepene, însă nici pe cel mai mare, ci unul de mărime potrivită. Însă fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru marimea lui.

Verifică-i codiţa

Dacă aceasta este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Aşadar, optează pentru pepenii care au coadă încă verde.

Call Now Button