Home  /  Nutriţie   /  Alimentele care îţi păstrează vitalitatea organismului pe timp de caniculă

Alimentele care îţi păstrează vitalitatea organismului pe timp de caniculă

Temperaturile ridicate care cresc pe zi ce trece iţi slăbesc organismul foarte tare şi te fac să devii lipsit de energie. În ajutorul nostru au venit nutriţioniştii care au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară, acestea având efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt mari.

Pe timp de caniculă este indicat să consumăm: salată verde şi salată de varză crudă, lapte, unt, brânzeturi (de preferat fără sare) şi cereale. De asemenea, merele, perele, strugurii dulci, pepenele verde, pepenele galben , piersicile, roşiile, mandarine , cireşele, caisele, precum şi fructele de kiwi şi avocado sunt extrem de benefice pentru organism.

Alunele sărate sunt bune de consumat vara din două motive: în primul rând pentru că acestea te vor face să consumi cantităţi mai mari de apă, iar în al doilea rând, pentru că, datorită conţinutului de sare, vei reţine mai multă apă în organism, ceea ce înseamnă că vei fi mai hidratat.

Nu trebuie să uităm de pepenele verde care este o explozie de vitamine, un adevărat deliciu culinar, un aliment foarte săţios, detoxifiant şi extrem de hidratant. Există persoane care urmează o cură cu pepene, cel puţin o dată pe an, iar la finalul acesteia declară că se simt mult mai sănătoşi si mai plini de viaţă. De asemenea, pepenele verde iţi hidratează intens pielea datorită conţinutului de 90% apă.

Call Now Button