Home  /  Nutriţie   /  Iată cum iţi poţi rehidrata organismul

Iată cum iţi poţi rehidrata organismul

Rehidratarea organismului este o problemă foarte importantă mai ales în zilele toride de vară, atunci când mercurul în termometre depăşeşte 30 de grade celsius. Corpul uman este alcătuit din mai mult de 60% apă, care se găseşte în toate celulele şi este necesară pentru ca acestea să funcţioneze corect. Apa este folosită pentru a menţine temperatura corpului şi pentru lubrefierea articulaţiilor. Ea ajută la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor din corp, este esenţială în digestie, previne deshidratarea, grăbeşte pierderea kilogramelor şi menţine pielea tânără.

Consumul de apă, însă, nu este suficient, cel mai sănătos şi eficient mod de a ne rehidrata este consumul de fructe şi legume proaspete. Iată câteva alimente pe care ar trebui să le consumăm vara, potrivit nutriţioniştilor: castraveţii (97% apă), salata (95% apă), roşiile (94% apă), dovleceii (93-94% apă), pepenii verzi şi galbeni (91-92% apă), citricele (85% apă), cireşele (peste 86% apă), merele (peste 85% apă).

Nu trebuie să uităm de produsele lactatele, care au un conţinut crescut de apă, peste 90 %. De departe, iaurturile degresate sunt remediul ideal pentru a combate canicula cu un conţinut de peste 88%, brânzeturile proaspete (albe) conţin 86-87% apă, peştele conţine 70-80% apă, carnea neprocesată şi preparată proaspăt are un conţinut de apă de 55-70%.

De asemenea, cerealele integrale oferă un bogat conţinut de calciu şi magneziu, extrem de important pentru temperaturile ridicate, pâinea de cereale integrale fiind cea mai recomandată pentru această situaţie.

Call Now Button