Home  /  Nutriţie   /  Alimentele picante ne pot prelungi viaţa

Alimentele picante ne pot prelungi viaţa

Un nou studiu realizat de către cercetători arată faptul că preferinţa pentru alimentele picante poate avea consecinţe nebănuite asupra sănătăţii. Experţii susţin că dacă veţi consuma în mod frecvent alimente picante veţi avea parte de o mai mare longevitate şi un risc mai mic de cancer, boli coronariene şi respiratorii.

Experţii mai spun că analiza lor a indicat că există o corelaţie inversă între consumul de alimente picante şi mortalitatea generală precum şi cu unele cauze de deces cum ar fi cancerul, afecţiunile de inimă şi bolile respiratorii.

Studiul efectuat pe un eşantion de aproape o jumatate de milion de oameni pe parcursul a mai multor ani, a evidenţiat că persoanele care mănâncă alimente picante aproape în fiecare zi au un risc cu 14% mai mic să moară în comparaţie cu cei care mănâncă picant mai puţin de o dată pe săptămână.

Potrivit cercetătorilor, asocierea se aplică atât bărbaţilor, cât şi femeilor şi pare mai puternică pentru cei care mănâncă picant şi nu consumă deloc alcool.

Call Now Button