Home  /  Nutriţie   /  Află care sunt fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

Află care sunt fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

Fructele constituie combustibilul necesar pentru sănătatea celulelor din corp. Însă, atunci când le consumi în cantităţi exagerate, unele dintre ele pot să favorizeze acumularea kilogramelor în plus.

Curmalele, spre exemplu, conțin în medie 27 de grame de fructoză și glucoză în amestec la 100 de grame de fruct proaspăt, mai mult decât cireşele, merele, sau strugurii.

Această cantitate reprezintă un nivel de zahăr de aproape două ori mai ridicat decât al celorlalte fructe cu cel mai bogat conținut. Curmalale pot fi confiate în propriul lor suc, formă în care sunt cel mai bine cunoscute și vândute.

Curmalele sunt urmate de struguri, cireșe, smochine și banane, cu conținuturi de zahăr cuprinse între 15% și 20%. Acestea, la rândul lor, au mai mult zahăr decât merele, prunele sau perele (10-15% zahăr). Fructele considerate cel mai puțin calorice sunt citricele (portocalele, lămâile), precum și fructele roșii (căpșunile, zmeura), care au un continut de zahăr intre 7 si 10%.

Deşi per ansamblu curmalele au calităţi deosebite, acestea nu sunt deloc indicate pentru cei care trebuie să mănânce fără zahăr sau care vor să scape de kilogramele în plus.

 

Call Now Button