Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi migdale în fiecare zi!

Consumaţi migdale în fiecare zi!

Migdalele se pot număra printre alimentele preferate pe care le consumaţi în mod constant sau le puteţi mânca doar ocazional. Migdalele stimulează intelectul şi măresc durata de viaţă. Acestea sunt o sursa excelentă de nutrienţi sănătoşi pentru organism.

Migdalele sunt bogate în Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. De altfel, cca. 40 de grame consumate zilnic acoperă 12% din cerințele nutriționale de protene ale organismului și 35% din necesarul de vitamina E. Mai mult decât atât, aceeași cantitate de migdale conține aceeași cantitate de calciu precum o ceașcă de lapte.

Mai mult decât atât, migdalele reduc riscul apariției infractului și contribuie atât la atenuarea unor probleme minore, cum ar fi pielea uscată, cât şi la prevenirea unora mai grave, de tipul cancerului.

Mai mult decât atât, un studiu realizat de o universitate americană a arătat că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu le includ în alimentație.

 

Call Now Button