Home  /  Nutriţie   /  Află care sunt calităţile dovleacului

Află care sunt calităţile dovleacului

Dovleacul deţine proprietăţi nutritive cu beneficii multiple pentru sănătate. Acesta este plin de antioxidanţi, vitamine şi minerale şi aduce numeroase efecte benefice celor care îl consumă, spun nutriţioniştii.

Dovleacul are un conţinut destul de redus de calorii, circa 25 calorii la 100g de fruct. În plus, conţine fibre, vitamina C, vitamina E, vitamina A, potasiu, magneziu, luteină, calciu, fier, seleniu şi zinc.

Creşterea imunităţii

În cazul în care mănânci acest fruct, te va ajuta să ai ochii mai ageri şi un sistem imunitar puternic. Ca urmare a continutului de vitamina A şi C, dar şi a acizilor alfa-hidroxi conţinuţi, dovleacul întârzie îmbătrânirea pielii. Prin intermediul beta-carotenului işi aduce aportul serios la combaterea petelor de piele datorate arsurilor solare.

Te ajută să slăbeşti

Dovleacul este ideal pentru alimentaţia persoanelor care fac eforturi pentru a slăbi.

Întăreşte oasele

Potrivit expertilor în nutriţie, ca urmare a conţinutului de potasiu şi magneziu, dovleacul întăreşte oasele, reglează tensiunea, stimulează activitatea rinichilor şi ne oferă energie.

Combate stresul

Pe lângă elementele enumerate mai sus, dovleacul mai conţine şi vitamina B5 sau acid pantotenic, care este benefic pentru problemele hormonale, dar şi în combaterea stresului.

Ajută memoria

Experţii mai susţin că în plus, seminţele de dovleac sunt destul de bogate în vitamina E, fier, magneziu, potasiu, zinc, acizii graşi omega-3 şi omega-6. Acestea au efecte benefice asupra inimii şi cresc nivelul activităţii cerebrale şi ajută memoria.

Call Now Button