Home  /  Nutriţie   /  Bananele verzi te ajută să slăbeşti

Bananele verzi te ajută să slăbeşti

Bananele verzi sunt mai puţin apreciate pentru gustul lor decât bananele bine coapte, însă sunt mai eficiente în creşterea ratei metabolice şi în arderea grăsimilor.

Informaţiile lor nutriţionale relevă un complex de vitamine, minerale şi fibre cu beneficii unice pentru organism. Comparativ cu bananele coapte, cele vezi conţin o cantitate mai mică de zahăr.

Bananele au un conţinut ridicat în amidon rezistent, substanţă extrem de benefică, ce scade glicemia la nevoie şi potoleşte apetitul. Cu cât este mai verde banana, cu atât mai mare este conţinutul de amidon rezistent aşa că nu este deloc adevărat mitul potrivit căruia bananele verzi nu sunt deloc sănătoase.

Astfel, dacă vrei să slăbeşti, alege întotdeauna bananele verzi pentru că acestea îţi vor oferi senzaţia de saţietate şi vor reduce pofta de mâncare. De asemenea şi tractul intestinal are de câştigat de pe urma consumului de banane verzi asta pentru că fibrele pe care acestea le conţin contribuie la o digestie corectă şi la eliminarea constipaţiei.

Banenele verzi au un conţinut bogat de probiotice, făcând din acestea un aliat de preţ în prevenirea bolilor de colon, fie că este vorba despre afecţiuni minore, fie că vorbim chiar despre cancerul de colon.

Call Now Button