Home  /  Nutriţie   /  Topul alimentelor care vă storc de energie

Topul alimentelor care vă storc de energie

Adoptarea unui regim alimentar sănătos asigură o hrană completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă la anemierea trupului şi a minţii. De aceea, recomandăm tuturor cititorilor şi celor care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos să renunţe la alimentele enumerate mai jos.

Iată câteva produse alimentare care te lasă fără energie:

Carnea roşie

Carnea roşie este unul dintre aceste produse, care au capacitatea de a te lipsi de energia necesară organismului tău pentru a face faţă provocărilor zilnice. Corpul uman are nevoie de mai mult timp pentru consumul cărnii roşie de vită decât cel al cărnii de pui sau de peşte.

Experţii afirmă că acest aspect se traduce prin multă energie irosită şi o senzaţie de moleşeală.

Mâncăruri semipreparate

În cazul în care obişnuiţi să mâncaţi semipreparate, pregătite la cuptorul cu microunde, care conţin multe chimicale, trebuie să ştii că acestea nu iţi pun la dispoziţie aportul caloric de care ai nevoie pentru a putea funcţiona la capacitate maximă.

Semipreparatele nu conţin nutrienţi esenţiali, vitamine şi minerale de care tu ai nevoie, şi reuşesc să te facă să te simţi mai obosit ca înainte.

Şniţel şi cartofi prăjiţi

Dacă eşti un fan al şniţelului şi al cartofilor prăjiţi, trebuie spus că nu este recomandat consumul acestor alimente, deoarece te lasă rapid fără energie. Asta se întâmplă din cauza grăsimilor saturate conţinute de prăjeli şi care necesită un efort mai mare din partea corpului pentru a le elimina în timpul digestiei.

Sucurile acidulate

Sucurile acidulate nu sunt indicate deoarece acestea au un mare nivel de zahăr sau înlocuitori, substanţe care sunt sintetizate de corpul uman în grăsimi, care predispun la obezitate, în cazul în care le bei pe termen lung. Se mai cunoaşte faptul că sucurile acidulate iţi pun în pericol smalţul dinţilor şi sistemul osos.

Dacă vei consuma astfel de alimente, iţi va scădea capacitatea de concentrare şi puterea de muncă, iar tu te vei simţi tot mai obosit.

 

Call Now Button