Home  /  Nutriţie   /  Ghimbirul îndepărtează greaţa şi stările de vomă
a

Ghimbirul îndepărtează greaţa şi stările de vomă

Se poate întâmpla ca atunci când exageraţi cu mâncarea să se intaleze o  stare de indigestie şi poate să apară senzaţia de vomă. Nutriţioniştii susţin că există câteva alimente care pot combate cu succes efectelor nocive ale indigestiei ocazionale.

În cazul în care, totuşi, greaţa, vărsăturile şi lipsa poftei de mâncare persistă , este indicat să faceţi o vizită la medic, deoarece indigestia ar putea sa fie o manifestare a unei afecţiuni cronice.

Iată câteva remedii naturale care combat greata:

Ghimbirul poate să indepărteze greaţa şi stările de vomă. În acest sens, dacă vrei să scapi de probleme, este bine să ţii în gură, sub limbă, o bucăţică de ghimbir şi vei simţi, în scurt timp, că ai stomacul mult mai uşor, spun experţii.

Dacă vrei să iţi stimulezi digestia, atunci trebuie să amesteci circa 7 grame de rădăcină de ghimbir cu câte 14 grame de albăstrele, frunze de zmeur, turiţă mare, frunza de papădie şi pelin. Toate acestea se vor pune la fiert şi se lasă la foc mic încă un sfert de oră. Trebuie spus că acest suc combate gastrita şi dispepsia.

Call Now Button