Home  /  Nutriţie   /  Alimente care albesc dinţii în mod natural

Alimente care albesc dinţii în mod natural

Zâmbetul este cartea ta de vizită, iar dinţii oglindesc starea de bine a întregului organism. O dietă echilibrată are ca rezultat o dantură stralucitoare şi gingii sănătoase.

Iată câteva dintre alimentele care albesc dinţii în mod natural

Ciocolata neagră

Taninurile, antioxidanţi care se găsesc în cacao, previn acumularea bacteriilor şi omoară microorganismele care determină respiraţia urât mirositoare. În plus, ciocolata neagră mai conţine şi un compus numit teobromină care întăreşte smalţul dentar. Pentru a avea aceste efecte, ciocolata trebuie să conţină un procent de minimum 70% cacao, iar conţinutul de zahăr să fie cât mai scăzut.

Stafidele

La prima vedere ai putea crede că stafidele au efecte negative asupra sănătăţii dinţilor deoarece sunt extrem de dulci şi lipicioase, dar de fapt îi protejează. Studiile au arătat că persoanele care au consumat cereale ce conţineau şi stafide aveau dinţii mai curaţi decât persoanele care au consumat acelaşi tip de cereale, dar fără stafide. Mestecarea stafidelor creşte fluxul de salivă, care reduce şi previne apariţia plăcii bacteriane, petelor, şi cariilor dentare prin neutralizarea pH-ului acid creat de alte alimente şi de bacterii.

Brânza

Conţinutul crescut de calciu, fosfor şi proteine face brânza să fie un aliment extrem de sănătos pentru dinţi. De asemenea, consumul de brânză creşte pH-ul salivar la valori peste 5.5- nivelul critic care determină eroziunea smalţului şi apariţia cariilor dentare, iar acidul lactic conţinut de brânză protejează şi el dinţii împotriva cariilor dentare.

Carnea de vită

Fosforul din carnea de vită protejează smalţul dentar şi oasele. În plus, efortul depus pentru mestecarea cărnii roşii menţin gingiile sănătoase. Un studiu efectuat recent afirmă că printre efectele masticaţiei se numără obţinerea unor dinţi mai curaţi şi mai puternici.

Dacă vrei ca dinţii tăi să se menţină albi şi strălucitori pentru o perioadă mai îndelungată evită să consumi în exces cafea, vin roşu, sosuri, băuturi carbogazoase colorate, ceai negru sau fructe de pădure. Mai mult şi ţigările au acelaşi efect.

Call Now Button