Home  /  Nutriţie   /  Află care sunt legumele de top care luptă împotriva îmbătrânirii

Află care sunt legumele de top care luptă împotriva îmbătrânirii

Un regim alimentar raţional stă la baza creşterii şi dezvoltării omului sănătos şi longeviv, capabil de muncă şi de creaţie. Legumele de diferite feluri şi fructele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. Valoarea legumelor ca factor alimentar rezidă în conţinutul bogat în substanţe minerale, oligoelemente, substanţe energogene, vitamine, substanţe fibroase şi bineînţeles apă.
Legumele conţin principalele substanţe macrominerale şi microminerale, acestea fiind indispensabile organismului nostru.

Spanacul, ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul, salata şi, în general, legumele de culoare verde nu doar că sunt bogate în fier, dar, totodată, conţin şi antioxidanţi care ajută la dilatarea vaselor de sânge şi la prevenirea cancerului. În plus, aceste verdeţuri conţin şi calciu, magneziu şi potasiu, luteină şi quercitină, aceste din urmă substanţe fiind, la rândul lor, antioxidanţi puternici (vitaminele A şi C în primul rând). Prima se găseşte şi în morcovi, dovlecei, broccoli, roşii, varză, pepene galbe, caise, mere, pe lângă verdeţuri, în timp ce a doua, în portocale şi lămâi, mai ales. Vitamina E este un antioxidant care se găseşte din plin în legumele cu frunze verzi, precum şi în ulei, nuci şi seminţe. Seleniul este prezent mai ales în usturoi, dar şi în peşti şi crustacee, cereale, ouă sau carne.

De asemenea, patrunjel este considerat cel mai bogat în antioxidanţi, dar şi o sursă bună de minerale precum potasiu, calciu, fier şi magneziu. Planta este o sursă bogată de vitamine antioxidante, inclusiv vitamina A , beta-caroten, vitamina C , vitamina E, zeaxantină, luteină, la care se adaugă vitamina K şi acid folic.

După cum ştim deja, natura ne oferă mereu şansa unei vieţi sănătoase. Trebuie doar să avem puţină voinţa şi să includem în regimul nostru alimentar legumele şi fructele de care organismul nostru are atâta nevoie pentru a funcţiona cât mai aproape de parametri maximi.

Call Now Button