Home  /  Nutriţie   /  Află cum să elimini substanţele nocive din carnea preparată la grătar

Află cum să elimini substanţele nocive din carnea preparată la grătar

Carnea la gratar era considerată, până nu de mult, unul dintre cele mai sănătoase preparate. Studii recente ale oamenilor de ştiinţă au demonstrat însă că aceasta poate duce la boli grave, precum cancer de stomac sau colon. Aşadar, mare atenţie la modul cum prepari carnea la grătar, mai ales că începe perioada estivală.

Specialiştii din Statele Unite ale Americii susţin că recomandarea potrivit căreia este bine să reducem consumul de carne preparată la grătar se bazează pe dovezi ştiinţifice solide. Varietăţile de carne procesată sau prajită conţin substanţe nocive (amine heteroclitice) care se formează în momentul în care produsul este expus la temperaturi ridicate, şi care pătrund în mâncarea preparată la cărbuni.

Pentru a preveni astfel de probleme, specialiştii ne recomandă să punem mai întâi carnea la marinat, timp de o oră şi să adăugăm cimbru şi rozmarin, doua condimente bogate în antioxidanţi, care au capacitatea să elimine 87% din cantitatea substanţelor nocive, care se formează în timpul prăjirii.

Call Now Button