Home  /  Nutriţie   /  Ai părul gras? Atenţie la ce mănânci!
Gallery 1

Ai părul gras? Atenţie la ce mănânci!

Părul gras este o problemă estetică ce supără multe persoane. Cauzele pot fi însă variate, de la probleme hormonale, până la moştenirea genetică. Nu trebuie subestimată însă problema alimentaţiei care are un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte frumuseţea părului.

Felul în care arată părul și sănătatea lui sunt determinate, practic, de regimul alimentar. Iată câteva alimente de care ar trebui să te fereşti pentru a evita îngrăşarea părului:

Alimentele prăjite

Excesul de ulei din alimentele prăjite se inflitrează în corp, piele și la rădăcina firelor de păr. Acest proces stimulează producerea excesivă de sebum, iar părul devine mai gras.

Produsele lactate

Produsele lactate reprezintă o a doua categorie. Laptele integral, smântâna și untul introduc în corp grăsimi, ceea ce generează exces de sebum, lucru de pe urma căruia părul are de suferit.

Carnea grasă

În egală măsură, carnea grasă, care nu este bună pentru inimă, face rău și părului, astfel este bine să o evitaţi pe cât posibil.

Zahărul

De asemenea şi consumul de zahăr poate face părul mai gras întrucât are efect inflamator și afectează foliculii capilari. O ultimă categorie de alimente care îngrașă părul cuprinde pâinea, pastele făinoase și orezul, susțin specialistii.

Call Now Button