Home  /  Nutriţie   /  Ţineţi post? Aveţi grijă ce mâncaţi!

Ţineţi post? Aveţi grijă ce mâncaţi!

În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post decât mâncare de fruct. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare.

De asemenea, pateurile vegetale conţin aditivi alimentari, cunoscuşi sub numele de E-uri. Aceste produse sunt sărace în proteine, fibre şi grăsimi saturate. Mai mult, cantitatea de sare din acest produs ajunge până la 1,4 grame/100 de grame, atenţionează inspectorii ANPC, care au analizat etichetele a peste douăzeci de produse de pe rafturile hipermarketurilor.

Specialiştii recomandă însă un consum mult mai redus în alimente ce conţin glutamat monosodic (E621), polifosfati (E425) şi coloranţi chimici de sinteză, conservanţi ce sunt înscriţi pe etichete sub denumirea de benzoaţi (E211, E212 şi E213). Nu sunt indicate nici produse care conţin E320 (BHA) sau caramel (E150).

Astfel, pentru a evita aceste tipuri de alimente daunătoare pentru sănătate, este recomandat să le înlocuieşti cu mâncarea gătită şi cu fructe şi legume proaspete.

Call Now Button