Home  /  Nutriţie   /  Calităţile deosebite ale frunzelor de ţelină

Calităţile deosebite ale frunzelor de ţelină

În fiecare zi, pentru echilibrul organismului nostru, avem nevoie de legume, deoarece numai ele ne asigură cantitatea esenţială de fibre, minerale şi alţi nutrienţi gata să ne întărească sistemul imunitar, să reducă riscul apariţiei unor boli şi să încetinească procesul de îmbătrânire.

În medicina populară românească, sucul din frunze proaspete de ţelină, vinul de ţelină şi siropul obţinut în miere erau leacuri la mare preţ pentru redobândirea vigorii, vindecarea bolilor de piele şi a reumatismului, combaterea sterilităţii şi a bolilor bătrâneţii.

Sucul din frunze de ţelina se obţine astfel: după îndepărtarea peţiolurilor, frunzele se taie mărunt, se adaugă un pahar cu apă rece, se mixeaza 2-3 minute, se lasă în repaus 15 minute, se strecoară şi se bea, dimineaţa pe stomacul gol şi seara, într-o cură de minimum 24 de zile. Nu trebuie depăşită cantitatea de 150-200 ml suc concentrat pe zi.

Are efecte deosebite atât intern (în curăţirea sângelui, reglarea hormonală şi febra), cât şi extern în afecţiuni ale pielii. De asemenea luptă şi împotriva sterilităţii, obezităţii şi a bolilor renale cronice.  Foarte important este ca timp de o oră sau două după consumul sucului să nu se ia niciun alt aliment. În plus, atât timp cât ţineţi cura cu suc din frunze de ţelină nu consumaţi carne, alimente conservate, aditivi alimentari sintetici şi alcool.

Call Now Button