Home  /  Nutriţie   /  Mestecă mâncarea mai bine şi vei slăbi mai mult

Mestecă mâncarea mai bine şi vei slăbi mai mult

Probabil ne amintim cu toţii când bunicile sau mamele noastre ne spuneau tot timpul să mâncăm mai încet, în timp ce noi o făceam pe nerăsuflate. Iată că există o legătură între alimentele consumate, mestecatul şi înghiţitul rapid al acestora, precum şi luarea în greutate.

Mâncatului mai lent şi mestecatului mai îndelungat sunt folosite ca strategie de ţinere a greutăţii sub control de câteva decenii.

În ultimul studiu efectuat în anul 2014 cercetătorii au arătat că se pot consuma mai puţine calorii în decursul unei mese, dacă mănânci mai încet. În ultimii ani îndemnul de a mesteca mâncarea lent a devenit unul des întâlnit în toate regimurile alimentare. La aceasta se adaugă şi recomandări tot mai specifice în această privinţă cum ar fi porţionarea alimentelor în bucăţele mici şi mestecarea fiecărei îmbucături de minim 20 de ori.

O altă recomandare pentru pierderea în greutate este să punem jos furculiţa şi cuţitul după fiecare înghiţitură. Mestecă bine hrana, savureaz-o pe îndelete şi abia apoi apucă din nou furculiţa şi cuţitul pentru a-ţi tăia o nouă bucată.

Aceste reguli contribuie la pierderea în greutate. Fiecare aliment pe care îl consumăm pierde o cantitate semnificativă de calorii dacă este mestecat mai mult timp. Un experiment făcut în China arată că persoanele care mestecă la fiecare înghiţitură de aproximativ 40 de ori, mănâncă cu 12% mai puţină mâncare decât cineva care mestecă doar de 15 ori.

 

Call Now Button