Home  /  Nutriţie   /  Urzicile au calităţi diuretice deosebite

Urzicile au calităţi diuretice deosebite

Consumată ca aliment sau preparată sub formă de ceai sau tinctură, urzica are proprietăţi diuretice (mareşte cantitatea de urină eliminată din organism), hemostatice (opreşte sângerarea), emoliente şi expectorante, antiseptice, hipoglicemiante (în amestec cu frunze de dud, nuc şi teci de fasole scade zahărul din sânge la diabetici), antidiaretice, depurative (ajută la eliminarea toxinelor din corp) şi galactogene (stimulează secreţia de lapte).

Activează circulaţia sângelui. Elimină cloruriile şi acidul uric din organism, influenţând favorabil combaterea reumatismului şi gutei. Este, totodată, un foarte bun vitaminizant, fiind recomandată suferinzilor de anemie. De asemenea, frunzele de urzică sunt folosite în tratarea bolilor renale, ajutând la dizolvarea şi eliminarea nisipului din rinichi.

Datorită vitaminei K, ceaiul din frunze de urzică are calitatea de a opri hemoragiile şi, de aceea, se recomandă în tratamentul menstruaţiilor abundente şi neregulate sau a hemoragiilor uterine după naştere.

Call Now Button