Home  /  Nutriţie   /  Cojile unor fructe sunt extrem de sănătoase

Cojile unor fructe sunt extrem de sănătoase

Toată lumea ştie că fructele şi legumele au calităţi extraordinare pentru sănătatea corpului uman, însă nu toată lumea cunoaşte faptul ca seminţele şi cojile acestora conţin, de asemenea, foarte multe vitamine, aşa că nu trebuie înlăturate.

Iată câteva fructe ale căror coajă este extrem de benefică:

Coaja de mere

Specialiştii susţin că la mere, coaja deţine o cantitate apreciabilă de cuercitină, un antioxidant care ajută foarte mult creierul şi plămânii. În plus, în coaja de măr se găsesc multe fibre şi vitamine, foarte utile organismului.

Coaja de portocale

Coaja de portocale conţine o susbtanţă care are rolul de a diminua valoarea inregistrată de colesterolul “rău” din vasele de sânge, aşa că efectul acesteia este foarte eficient.

Coaja de cartofi

În ceea ce priveşte cartofii, trebuie spus că aceştia au mai multe fibre prezente în propria lor coajă decât în restul legumei.Coaja de cartof conţine vitamina B, vitamina C, fier, calciu şi potasiu.

Coaja de pepene roşu

Potrivit unei cercetări realizate acum câţiva ani, specialiştii au observat că la pepenele roşu, coaja acestuia deţine în compoziţia sa aminoacidul numit citrulină. Conform nutriţioniştilor, citrulina are un rol foarte important pentru eliminarea nitrogenului din sânge.

 

 

Call Now Button