Home  /  Nutriţie   /  Află ce se întâmplă în organismul tău dacă nu mai consumi pâine albă

Află ce se întâmplă în organismul tău dacă nu mai consumi pâine albă

Nutriţioniştii ne îndeamnă să consumăm cât mai puţină pâine, mai ales albă, deoarece aceasta conţine foarte mulţi carbohidraţi şi este prea puţin nutritivă. Fiecare gram de carbohidrați pe care îl consumi reține de trei ori mai multă apă decât greutatea lui.

Astfel în momentul în care nu mai mănânci pâine albă, vei începe să slăbești, deoarece vei scăpa de excesul de apă. Organismul depozitează carbohidrații sunt formă de glicogen, un acid lactic care reține apă.

Iată ce alte beneficii ne oferă renunţarea la pâinea albă:

Diminuarea senzaţiei constante de foame

Carbohidrații procesați din pâinea albă cresc brusc nivelul de zahăr din sânge, pentru ca apoi să îl scadă deodată. Aceste fluctuații trimit semnale greșite către creier, făcându-l să creadă că îi este foame. Ajungi, astfel, să mănânci mai mult decât ai nevoie și să te îngrași. Nu înseamnă, însă, că trebuie să renunți la pâine, ci să o înlocuiești pe cea albă cu una integrală, care îți păstrează nivelul de zahăr din sânge în limite normale.

Digestia se va îmbunătăţi

Spre desebire de pâinea integrală, cea albă nu conține fibre necesare unei digestii rapide, de aceea provoacă constipație și probleme de digestie. În momentul în care o vei exclude din alimentație, vei observa o îmbunătățire a digestiei și vei avea un tranzit intestinal normal.

 

Call Now Button