Home  /  Nutriţie   /  Fructele cu un conţinut scăzut de zahăr au o valoare nutriţională mare

Fructele cu un conţinut scăzut de zahăr au o valoare nutriţională mare

Nu toată lumea ştie că fructele cu un conţinut scăzut de zahăr au de fapt cea mai mare valoarea nutriţională, inclusiv o mulţime de antioxidanţi şi fitonutrienţi. Deşi toate fructele sunt sănătoase, unele dintre ele au aport caloric mai ridicat din cauza conţinutului mai ridicat de zahăr, numită şi fructoză, în timp ce altele au în compoziţia lor mai multă apă, putând fi consumate fără probleme de cei care doresc să scape de kilogramele în plus.

Iată câteva exemple de fructe cu conţinut scăzut de zahăr:

Merele

Merele abundă în vitamina C şi fibre, mai ales dacă sunt consumate cu coajă. Acestea au un conţinut slab de calorii şi carbohidraţi, mai exact  52 de calorii la 100 de grame şi 14 grame de carbohidraţi. Coaja furnizează fibre necesare unei bune digestii, dar şi antioxidanţi care luptă impotriva radicalilor liberi şi previn îmbătrânirea prematură.

Perele

Dacă simţi nevoia să ronţăi ceva între mese, două – trei felii de pară sunt alegerea ideală. În plus, perele au indice glicemic scăzut, iar din acest motiv zahărul din ele este absorbit mai lent de organism, aşadar nu vei mai pofti la fel de des la alte dulciuri sau la gustari nesănătoase cum sunt biscuiţii sau covrigeii. O pară de mărime medie are aproximativ 100 de calorii.

 

Call Now Button