Home  /  Nutriţie   /  Află care sunt cei mai buni carbohidrați ce te ajută să slăbești

Află care sunt cei mai buni carbohidrați ce te ajută să slăbești

Deși în trecut toţi carbohidraţii erau consideraţi dăunători pentru siluetă, studii relativ recente au demonstrat că există totuși şi carbohidraţi buni, care favorizează procesul de slăbire.

Iată care sunt carbohidraţii care accelerează metabolismul și ajută organismul să elibereze acizii grași care facilitează arderea grăsimilor, în special pe cele depuse în jurul abdomenului:

Orezul integral

Orezul integral este mai bogat în vitamine și minerale decât orezul alb și de aceea este mai apreciat în cazul dietelor. Carbohidrații alcătuiesc o cincime din greutatea bobului de orez. Orezul este baza multor rețete orientale, bucătăria orientală fiind cunoscută pentru alimentația sănătoasă pe care o promovează.

Fasolea

Pe lângă faptul că este consistentă, fasolea este și nutritivă. Proteinele reprezintă nutrientul cel mai importamt al fasolei,  fiind numită şi „carnea săracului”. Nutriționiștii susțin că aceast aliment este un aliat de nădejde în lupta împotriva obezității. Se recomandă, totuşi, să consumăm doar fasole fiartă în condițiile unei diete și să evităm asocierea dintre fasole și grăsimi.

Lintea

De asemenea, lintea ajută la accelerarea metabolismului și la menținerea senzației de sațietate. Acesta este un aliment foarte concentrat, conținând doar o cantitate mică de apă. Aceasta face din linte o remarcabilă sursă de energie, mare parte din aceasta provenind din proteine și carbohidrați, din moment ce lintea conține sub 1% grăsimi. Bogată în fier și fibră aceasta trebuie inclusă în alimentația persoanelor care se luptă cu supraponderabilitatea.

Cartofii

Deși cartofii a fost mai mereu asemuiţi cu kilogramele în plus , aceştia sunt o sursă importantă de proteine și sunt recomandați personelor care vor să slăbească. Aceștia au un conținut ridicat de potasiu, vitamina C și carbohidrați sănătoși. Bineînțeles, se recomandă totuși evitarea cartofilor prăjiți; este indicat consumul acestora fierți sau copți.

Mazărea

Mazarea este foarte indicată pentru o bună funcţionare a inimii, dar nu numai. Conținând o cantitate însemnată de carbohidrați, aceasta ar trebui inclusă în toate curele de slăbire. Aceasta conține multe vitamine de tip B, zinc, dar și o cantitate însemnată de fibre, ceea ce oferă o senzație de sațietate neobișnuită, acest lucru fiind ideal în cazul persoanelor care vor să reducă numărul porțiilor de mâncare.

Call Now Button