Home  /  Nutriţie   /  Lipsa cromului din organism poate determina pofta de dulce

Lipsa cromului din organism poate determina pofta de dulce

Datorită alimentelor procesate se poate ajunge la deficitul de crom în organism. Lipsa acestui mineral important poate declanşa multe afecţiuni grave precum: diabet, un nivel prea mare de colesterol, hipertensiune şi obezitate.

Cromul îi permite insulinei să fie folosită eficient în organism, prin reglarea nivelului de glucoză din sânge. Este benefic pentru acei indivizi care suferă de hipoglicemie, intoleranţă la glucoză şi diabet. La persoanele care suferă de hiperglicemie, cromul influenţează nivelul de insulină prin inlăturarea excesului de zahăr din sânge. În schimb, la acele persoane cu hipoglicemie, cromul reuşeşte să normalizeze funcţiile insulinei restabilind nivelul optim de glucoză, după ce s-a servit o doză mare de zahăr.

Nutritioniştii ne avertizează că, cu cât consumăm mai multe dulciuri, cu atât mai mult vom simţi nevoia de dulce. Deoacece cromul este un mineral care trebuie asimilat din dietă, trebuie să avem o alimentaţie echilibrată, care să includă fructe, legume, carne, peşte, cereale integrale şi în special broccoli, fasole verde şi struguri. Totodată, micul dejun trebuie să fie format deopotrivă din proteine şi carbohidraţi.

Call Now Button