Home  /  Nutriţie   /  Ce alimente pot fi consumate seara şi ce alimente trebuie evitate

Ce alimente pot fi consumate seara şi ce alimente trebuie evitate

Mulţi dintre noi ştiu că pentru a avea o siluetă cât mai apropiată de ceea ce ne dorim, trebuie să evităm hrana după ora şapte seara. Problema este că de multe ori, după aceste ore, apare o senzaţie puternică de foame şi de gol în stomac. Pentru a evita această senzaţie neplăcută, care poate cauza în timp probleme stomacale, vă vom prezenta alimentele ce pot fi consumate seara şi pe cele ce trebuie evitate.

Ce alimente putem consuma seara

O jumătate de cană de iaurt grecesc amestecat cu afine şi o jumătatate de banană.
Un mar cu două linguriţe de unt de arahide preparat acasă.
O banană cu două linguri de unt de arahide preparat în casă.
Un morcov şi un castratavete cu pastă de năut.
Terci de ovaz cu lapte integral.

Alimentele care trebuie evitate

Alimentele picante. Acestea nu sunt recomandate seara, deoarece va stimula simţurile şi te va impiedica să adormi repede.

Carnea roşie. Aceasta necesită un timp destul de mare de digestie, astfel că nu este recomandată să fie consumată seara. La fe se întâmplă şi cu alte proteinte care vin de la animale, precum carnea de pui sau porc. În schimbul acestora ai putea alege un iaurt sau un ou fiert tare.

Citricele. Acestea sunt potrivite pentru timpul zilei însă atunci când vine vorba de consumul lor seara, nu este prea indicat pentru că pot cauza indigestie şi ai putea alege în schimb un măr.

Supele instant. Acestea conţin mult prea multă sare ce iţi va deranja somnul si te vei trezi insetată şi cu nevoia de a merge la toaletă.

Bauturile cu cofeină. Nici cafeaua şi nici ceaiul cu cofeină nu sunt recomandate seara, pentru că au acelaşi efect de a deranja somnul.

Alimentele bogate în grăsimi. Nu mai încape îdoială că mai trebuie evitate şi toate prăjelile si alimentele grase, care cad greu la stomac şi sunt adevărate bombe calorice pentru organism, mai ales seara.

 

 

Call Now Button