Home  /  Nutriţie   /  Dacă eşti fumător ar trebui să consumi multe lactate
a

Dacă eşti fumător ar trebui să consumi multe lactate

O mare parte dintre fumători au obiceiul de a savura o cafea lângă o ţigară. Totuşi, trebuie să ştiti că efectele benefice ale cafelei sunt depăşite cu mult de cele nocive ale tutunului. Dacă vreţi să preveniţi deficitele densităţii osoase este indicat ca persoanele fumătoare să diminueze aportul de cafea şi de băuturi tip cola şi să includă cât mai multe lactate în dietă.

De asemenea, produsele lactate nu ar trebuie să lipsească din dieta zilnică a persoanelor fumătoare. Experţii nutriţionişti recomandă fumătorilor să evite alimentele bogate în grăsimi, aşa încât să consume puţine produse de patiserie, mezeluri sau sosuri. De asemenea un fumător trebuie să consume multe fructe şi legume bogate în vitamina C.

Trebuie să ştiţi că situaţia este similară şi pentru consumul cărnii grase, cum este cea de porc, fie a lactatelor cu un conţinut mare de grăsimi. Dupa cum spuneam si mai sus, din alimentaţia zilnică a fumătorilor nu trebuie să lipsească fructele şi legumele proaspete: spanac, cartofi, morcov, rosii, broccoli, legumele care au boabe, ceapă, usturoi.

Call Now Button