Home  /  Nutriţie   /  Boiaua de ardei – proprietăţi pentru sănătate

Boiaua de ardei – proprietăţi pentru sănătate

Boiaua de ardei are calităţi excepţionale pentru sănătatea organismului. Aceasta poate să diminueze cantitatea de sare din mâncarea gătită şi poate juca un rol important în cadrul unei diete.

Principala calitate pe care o are boiaua de ardei este că accelerează metabolismul celular şi reduce simultan colesterolul din sânge. Nutriţioniştii susţin că toate alimentele colorate conţin flavonoide care au un efect anti-oxidant şi încetinesc îmbătrânirea corpului. Acestea asigură organismului o bună funcţionare a inimii şi a permeabilităţii vaselor de sânge.

Alimentele picante ne pun sângele în mişcare

Ardeiul iute roşu, dar şi cel dulce, odată uscat şi pisat, iau forma de boia. Boiaua conţine capsaicină, o substanţă care are un puternic efect anti-inflamator şi se utilizează şi în mod extern pentru diminuarea durerilor musculare.

Capsaicina are rolul de a accelera metabolismul fiecarei celule, iar dacă vreţi să mai pierdeţi din kilograme, atunci specialiştii vă recomandă sa utilizaţi boiaua, dulce sau iute, peste carne, salate, peşte, ouă şi brânzeturi. Experţii sunt de părere că tot ce este picant are capacitatea de ne pune sângele în mişcare şi are rolul de a accelera metabolismul şi de a dilata vasele de sânge. Dacă veţi mânca picant, corpul vostru va cheltui mai multe calorii din cele pe care le primeşte şi astfel veţi şti că mobilizează depozitele grase.

 

Call Now Button