Home  /  Nutriţie   /  Alimente care ne îmbătrânesc prematur

Alimente care ne îmbătrânesc prematur

Cei mai mulţi dintre noi ştiu ce legătură strânsă este între starea de sănătate, aspectul fizic şi alimentele pe care le consumăm. Pielea este prima cere ne atenţionează atunci când obiceiurile noastre alimentare nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Alimentele şi băuturile nesănătoase îmbătrânesc pielea prematur şi uneori ireversibil dacă nu se iau măsuri în schimbarea stilului de viaţă.

Iată ce trebuie să eviţi pentru a-ţi păstra o piele de invidiat:

Mâncarea prăjită

Grăsimile nesănătoase din alimentele prăjite eliberează radicali liberi în corp. O asemenea problemă provoacă o înfundare a porilor pielii. Poţi opta pentru uleiul de măsline şi de avocado, acestea reprezentând alternative delicioase şi sănătoase.

Carbohidraţii rafinaţi

Potrivit specialiştilor în nutriţie, acest tip de carbohidraţi nu se găseşte în starea naturală, fiind prelucrat. Astfel, carbohidraţii rafinaţi nu sunt la fel ca cei din fructe, fiind procesaţi cu ajutorul unor substanţe chimice. Alimentele ambalate conţin cele mai multe asemenea substanţe. Din păcate, oamenii nu se pot abţine şi consumă destul de des astfel de gustări.

Sarea

Experţii sunt de părere că sarea duce la retenţia de apă şi te face să arăţi obosit. Cu cât consumi mai multă apă, cu atât elimini o cantitate mai mare. De pildă, o persoană cu greutatea de 55 de kilograme ar trebui să consume 1,7 litri de apă în fiecare zi.

Cofeina

Persoanele care muncesc din greu sunt obişnuite să consume băuturi răcoritoare sau cafea, dar acestea aduc şi un aport important de cofeină corpului. Experţii spun că dacă veţi consuma două pahare de suc pe zi, asta nu reprezintă o problemă. Două ceşti de cafea zilnic nu reprezintă o problemă pentru corp, dar pielea are de suferit atunci când depaşeşti limita.

Alcoolul

În cazul alcoolului, moderaţia este esenţială. Dacă obişnuieşti să bei un pahar de vin la cină, ar fi bine să iei şi unul de apă după el. Experţii spun că alcoolul poate provoca distrugerea colagenului, ceea ce provoacă ridurile.

Call Now Button