Home  /  Nutriţie   /  Alimente sănătoase pentru femeile gravide
a

Alimente sănătoase pentru femeile gravide

Atunci când portă un prunc în pântece o mamă trebuie să aibă o grijă deosebită la alimentaţia sa, deoarece dezvoltarea copilului depinde şi de nutrienţii pe care gravida îi ia din alimente.

Iată care sunt cele mai sănătoase alimente pentru gravide:

Ciocolata neagră

Unii dintre cei mai puternici antioxidanţi se regăsesc în ciocolata neagră. Consumată cu moderaţie, ciocolata neagră îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reduce, în cazul femeilor însărcinate, riscul de preeclampsie.

Lămâile

Lămâile sunt potrivite şi pentru momentele de greţuri, dar şi în caz că te pândeşte o răceală. Nu doar fructul este bun, ci şi terapia cu aromă de lămâie. Dacă ignori şi nu tratezi greţurile din timpul primului trimestru, creşte riscul naşterii premature prin creşterea tensiunii arteriale, spun specialiştii.

Cafeaua

Deşi sunt teorii care susţin că nu este indicat consumul de cafea în cazul femeilor însărcinate, totuşi, se pare că un consum moderat de cafea reduce riscul de diabet gestaţional.

Sarea iodată

Jumatate de linguriţă de sare iodată pe zi este recomandată în dieta femeilor însărcinate. Când nu este iod în organism, tiroida nu produce suficienţi hormoni iar, în cazul gravidelor, acest lucru afectează IQ-ul bebeluşului.

 

Call Now Button