Home  /  Nutriţie   /  Cum putem evita excesul de sare

Cum putem evita excesul de sare

Excesul de sare nu este tocmai indicat în dietă, doearece creşte riscul de boli cardiace, însă restricţia nu este raspunsul său rezolvarea problemei. Cei care consumă prea puţină sare sunt la fel de predispuşi să fie spitalizaţi datorită problemelor cardiace, ca şi cei care mănâncă sare în exces.

Medicii atrag atenţia că persoanele nu ar trebui să încerce să elimine sarea din dieta lor, însă există anumite trucuri care le pot ajuta să se asigure că nu mănâncă prea multă.

Mancaţi mai rar în oraş

Evită să mănânci în oraş, mai ales alimente foarte procesate, ca cele de la fast – food. Deşi nu frecventează restaurantele de tip fast – food, multe persoane ajung acolo din criza de timp sau pentru ca locaţia în care se află le oferă opţiuni limitate.

De multe ori, nu se mulţumesc cu o salată şi după o masă exagerată se simt balonaţi şi obosiţi şi işi doresc să fi făcut o alegere mai bună, cu un conţinut de sare mai redus.

Cercetătorii americani au aflat ca circa 75% din consumul de sodiu din SUA provine din alimentele prelucrate în restaurante.

Evitaţi conservele

Este recomandat să nu judecaţi conţinutul de sare doar după gust. Urmăreşte întotdeauna tabelul cu valori nutriţionale. Alimente ca pâinea, sosul pentru salate sau sucul de roşii pot adauga o cantitate neaşteptată de sare la cantitatea normală pe care ar trebui s-o consumi zilnic.

Este bine să consumaţi legume proaspete în loc de conserve de legume, pentru ca acestea din urmă conţin conservanţi şi sare. Dacă totuşi trebuie să foloseşti conserva, caută un tabel pe care să scrie fară adaos de sare.

 

Call Now Button