Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi calorii cu ajutorul apei

Consumaţi calorii cu ajutorul apei

Din ce în ce mai mulţi specialişti în nutriţie au ajuns la concluzia că activarea metabolismului corpului uman se poate face şi în funcţie de cantitatea de apă consumată zilnic.

Observaţiile cercetătorilor indică faptul că până la 50% din creşterea arderii caloriilor este consumată în încercarea corpului de a încălzi apa ingerată. Specialiştii spun că apa nu numai că va stimula metabolismul, dar va da şi senzaţia de saţietate corpului vostru.

Recomandarea acestora este că ar trebui să inlocuim orice altă băutură cu un pahar de apă înainte de masă pentru a ne ajuta să rămânem în formă. Trebuie spus că în cazul în care apa este mai rece, atunci se vor arde câteva calorii în plus pentru aducerea apei la temperatura optimă a corpului.

Potrivit sursei citate, nutriţioniştii consideră că standardul unui plan de pierdere în greutate încurajează oamenii să bea cât mai multă apă pentru a pierde din kilogramele acumulate în plus şi pentru a ajunge la greutatea potrivită.

Specialiştii ne îndeamnă să calculăm corect nivelul de apă de care avem nevoie, în funcţie de activitatea depusă, de câte kilograme avem, dar şi de starea generală de sănătate a organismului.

Call Now Button