Home  /  Nutriţie   /  Aflaţi care sunt funcţiile aminoacizilor
a

Aflaţi care sunt funcţiile aminoacizilor

Aminoacizii sunt unele dintre cele mai importante substanţe pentru corpul uman. Aceştia au câteva funcţii de bază: reprezintă o mare parte din ţesuturile, celulele şi muşchii din corp, susţin dezvoltarea şi vindecarea ţesuturilor şi a celulelor, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, produc enzime pentru o digestie optimă, sintetizează hormoni esenţiali în reproducere, dar şi contribuie la furnizarea energiei. Dacă vă lipseste un singur aminoacid din corp, acesta poate duce la apariţia anumitor afecţiuni.

În cazul în care alimentele mâncate în fiecare zi nu aduc o cantitate suficientă de aminoacizi în organism, acesta işi va furniza singur proteinele necesare pentru funcţionare. Deoarece corpul nu poate stoca aminoacizi va distruge propriile structuri de proteine, din sânge şi ţesuturile musculare pentru a întâmpina nevoile de aminoacizi.

Aminoacizii susţin vitaminele şi mineralele pentru a funcţiona corect şi eficient în organismul nostru. În cazul în care aminoacizii lipsesc, asimilarea şi utilizarea altor nutrienţi vor avea de suferit.

Dacă aportul oricăruia dintre aminoacizi este prea mic pentru a îndeplini nevoile corpului, niciunul dintre ceilalţi aminoacizi nu pot fi folosiţi pentru dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii ţesuturilor. Trebuie să ştiţi că e important ca aminoacizii necesari să provină atât din alimentaţie cât şi din administrarea de suplimente nutriţionale.

Câteva dintre efectele unei diete deficitare în aminoacizi includ nivel scăzut de energie, insomnii, afecţiuni digestive, căderea părului, apariţia afecţiunilor dermatologice, dar şi schimbări de natură psihologică precum nervozitate, depresie, anxietate sau o stare de iritabilitate.

Medicii sunt de parere că alte posibile simptome aparute în urma deficitului de aminoacizi sunt obezitate, malnutriţie, circulaţie sanguină deficitară.

Trebuie să ţineţi cont că toate aceste efecte pot fi devastatoare pentru sănătatea şi bunăstarea noastră, administrarea de suplimente pe bază de aminoacizi devenind extrem de importantă.

 

Call Now Button