Home  /  Nutriţie   /  Alimente benefice pentru sănătatea plămânilor

Alimente benefice pentru sănătatea plămânilor

Sucul de citrice, fructele de pădure, legumele verzi, roşiile sunt alimente benefice pentru respiraţie şi sănătatea plămânilor. De asemenea, produsele bogate în grăsimi sunt bogate în calorii care afectează negativ plămânii. Este chiar foarte indicat să diminuezi consumul de alimente de acest tip.

De asemenea, sarea este dăunătoare plămânilor în cazul în care este consumată în mod excesiv, dar şi cafeaua sau alcoolul. Dacă o persoană va mânca prea multă sare, atunci particulele de sodiu ajung în celulele musculare ale plămânilor şi afectează calciul din acestea, cauzând un adevărat dezechilibru, arată medicii. De pildă, cei care au o dietă săracă în sare rezistă mai bine la efort fizic şi respiră mai uşor.

Trebuie spus că şi apa este foarte benefică pentru plămâni şi curăţă toxinele din organism. Este necesar să fii atent la obiceiurile tale zilnice şi să înlocuieşti paharele cu suc din comerţ cu apa plată. Medicii mai susţin că multe afecţiuni respiratorii, printre care şi astmul, sunt conectate de anumite inflamaţii, iar acizii Omega-3 au rolul de a diminua aceste inflamaţii. Uleiul de peşte este un aliment util, consumat moderat.

Este indicat să optezi pentru plante care detoxifiază plămânii, precum feniculul, care este antiinflamator sau lumanarica, aceasta facilitând expectoraţia şi putând tonifia membranele mucoase. Şi rădăcina de ghimbir este o plantă care stimulează plămânii, iar în cazul unei afecţiuni a aparatului respirator cu secreţie abundentă se recomandă o cură de ceai de urzici.

 

Call Now Button