Home  /  Nutriţie   /  Tăiţeii instant – un pericol real pentru sănătate

Tăiţeii instant – un pericol real pentru sănătate

Datorită societăţii aglomerate în care trăim şi din cauza numeroaselor probleme, a sarcinilor de la serviciu sau a altor dificultăţi ajungem să mâncăm pe fugă şi să apelăm la acele produse instant, care ne oferă doar o variantă de moment, puţin nutritivă pentru corp.

Reprezentantele sexului frumos care mănâncă tăiţei instant de cel puţin două ori pe săptămână işi majorează cu aproximativ 68% riscul unui nivel ridicat al colesterolului, diabetului zaharat şi hipertensiunii arteriale, potrivit unui studiu american publicat recent.

Savanţii au analizat datele dintr-un sondaj realizat în Coreea de Sud, ţara în care se consumă cele mai multe astfel de paste. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 10771 de adulţi, din care mai mult de 50% au fost femei. Consumul de tăiţei instant, susţin experţii, este legat de o prevalenţă crescută a sindromului metabolic la femei, indiferent de dieta lor dominantă.

Cercetătorii au afirmat că sindromul metabolic vizează un set de semne fiziologice care majorează riscul de diabet şi boli cardiovasculare.

Call Now Button