Home  /  Nutriţie   /  Calităţile borsului din tărâţe de grâu

Calităţile borsului din tărâţe de grâu

Borşul reprezintă un preparat care este specific bucătăriei din ţara noastră şi reprezintă un bun remediu pentru mai multe boli. Puterea terapeutică a borşului din tărâţe de grâu provine de la drojdia de bere care ajută fermentaţia. Drojdia de bere conţine vitaminele din complexul B, vitaminele D şi H (biotina), enzime, minerale în forme uşor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), dar şi oligoelemente vitale pentru sănătate.

Borsul natural este cunoscut şi pentru calitatea sa de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului şi glicemiei. Borşul are posibilitatea de a fi foarte bun contra mahmurelii. Poate înlătura mai toate simptomele intoxicaţiei cu alcool şi este de neinlocuit în cazul bolilor respiratorii cronice: bronşită, astm, sinuzită, adjuvant în tuberculoză, alcoolism, indigestie, vomă şi oboseală cronică.

Poate să cureţe rinichii şi colonul, tratează litiaza urinară, previne cancerul de colon şi întăreşte funcţia organelor interne. Nutriţioniştii sunt de părere că o cură de detoxifiere cu borş se ţine două săptămâni, timp în care se bea câte o cană de borş pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Se poate adauga o jumătate de linguriţă de pulbere de pelin, pentru un efect diuretic maxim.

În plus, borşul natural este cunoscut şi pentru calitatea sa de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului şi glicemiei. Specialiştii îl consideră un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce suferă de infarct miocardic, hiptertensiunea arterială şi alte afecţiuni ale inimii.

Pentru tratarea bolilor respiratorii cronice va trebui să beţi în fiecare zi două căni de borş, deoarece acestea pot ajuta la vindecarea acestor boli şi, mai ales, preîntâmpina agravările şi recidivele. Se pot face cure de câte trei săptămâni cu borş, care se bea de obicei cu un sfert de oră înainte de masă.

 

Call Now Button