Home  /  Nutriţie   /  Alimente ce vă pot scurta viaţa

Alimente ce vă pot scurta viaţa

După cum bine ştim alimentaţia are un rol determinat pentru starea noastră de sănătate. Corpul uman are nevoie de alimente cum ar fi: fructe, legume, miere sau cerealele integrale. Există însă şi alimente care ne fac mai mult rău decât bine, acestea chiar scurtându-ne durata de viaţă.

Iată o listă cu acele alimente care contribuie la reducerea vieţii unui om, dacă sunt consumate în mod frecvent.

Chipsuri

În plus, experţii ne asigură că şi chipsurile din porumb şi cartofi sunt foarte nocive pentru organism, deoarece acestea reprezintă de fapt un amestec de glucide, grăsimi, coloranţi si arome artificiale.

Băuturile răcoritoare

Nu trebuie să consumaţi multe băuturi răcoritoare deoarece acestea sunt de fapt un amestec de zahăr şi produse chimice. Limitaţi-vă la apa de izvor sau îmbuteliată, plată. Sucurile carbogazoase pot să faciliteze distribuirea rapidă a substanţelor nocive în corpul uman şi sunt dăunătoare mai ales în privinţa conţinutului lor mare de zahăr.

Dulciurile

Napolitanele, ciocolata sau biscuiţii nu sunt indicaţi pentru consum pe scară largă deoarece aceste produse conţin o cantitate mare de calorii, combinată cu aditivi chimici, produse modificate genetic, culori şi arome.

Cârnaţii

Chiar dacă vă place să mâncaţi carne, trebuie să ţineţi cont de faptul că produse precum crenvuşti şi cârnaţi sunt printre alimentele cele mai dăunătoare. Asta se întâmplă deoarece conţin grăsimi ascunse, care sunt ascunse de coloranţi şi arome. S-a observat că mulţi producători de produse din carne folosesc transgene, adică substanţe care se află în compoziţia a circa 90% din crenvuşti şi cârnaţi, care au în compoziţia lor soia modificată genetic.

Maioneza

Nu este recomandat să mâncaţi des maioneză, deoarece experţii în nutriţie sunt de părere că acest produs conţine calorii, carbohidraţi, îndulcitori şi înlocuitori. Nu vă alimentaţi cu produse foarte sărate şi evitaţi pe cât posibil să mâncaţi sare în cantităţi mai mari decât cele indicate de nutriţionişti.

Carnea grasă

Evitaţi să vă alimentaţi cu carnea grasă, deoarece aceasta poate să accelereze îmbătrânirea celulelor şi poate să cauzeze apariţia bolilor cardiovasculare odată cu trecerea timpului.

 

Call Now Button