Home  /  Nutriţie   /  Consumul de nuci îmbunătăţeşte fertilitatea masculină
a

Consumul de nuci îmbunătăţeşte fertilitatea masculină

Stim că nucile au calităţi deosebite asupra organismului uman şi că ar trebui să le consumăm în mod frecvent. Recent, cercetătorii au descoperit că acestea îmbunătăţesc fertilitatea masculină.

În urma unui studiu, specialiştii au constatat că bărbaţii care au consumat mai mult de 12 săptămâni echivalentul a două mâini de nuci, au înregistrat o îmbunătăţire a formei şi vitalităţii spermatozoizilor. Conform acestora, efectul benefic al nucilor se datorează acizilor graşi care se găsesc în compoziţia acestora. Experţii au declarat că există date care demostrează faptul că dieta unui bărbat influenţează în mod direct numărul şi calitatea spermatozoizilor produşi de testicule. Totuşi, specialiştii încă nu ştiu dacă suplimentele de nuci îmbunătăţesc şi fertilitatea feminină.

Datele statistice arată faptul că 1 din 6 cupluri este infertil, iar 40% dintre cupluri nu pot avea copii din cauza infertilităţii masculine. Prin urmare, indiciile arată faptul că una dintre cauzele infertilităţii la bărbaţi ar fi numărul mic de spermatozoizi produs, sau incapacitatea acestora de a inota, dar şi dimensiunile mici.

Studiul a fost realizat pe un grup de 117 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, care au fost împărţiţi în două grupuri. O parte dintre aceştia au consumat 75 g de nuci, echivalentul a 3 nuci pe zi şi un grup a exclus din dietă acest aliment. În urma acestui studiu, specialiştii au declarat că s-a observat o îmbunătăţire majoră a parametrilor spermatozoizilor la grupul care a consumat nuci. În schimb la bărbaţii care nu au mâncat acea cantitate de nuci, nu s-a constatat nici o modificare a spermatozoizilor. Specialiştii care au luat parte la aceste teste susţin că acizii graşi Omega 3 au efecte benefice asupra spermatozoizilor.

 

Call Now Button