Home  /  Nutriţie   /  Cum să obţinem maximul de nutrienţi din ouă?

Cum să obţinem maximul de nutrienţi din ouă?

Ouale se numără printre cele mai importante alimente pentru corpul uman, deoarece acestea conţin cea mai bună proteină pe care o putem găsi în natură, albumina. Aceste alimente conţin toţi aminoacizii esenţiali de care organismul nostru are nevoie, în cantităţile perfecte.

Ouale sunt incluse în nenumărate preparate, însă cel mai comod pentru majoritatea dintre noi este să le mănânce sub formă de ochiuri, omletă sau oua fierte. Cea mai sănătoasă variantă de preparare a oualelor este fierberea, dar nu exagerat ci pană se coagulează albuşul, iar galbenuşul rămâne moale.

Experţii nutriţionişti afirmă că cele mai sănătoase sunt ouale moi, consumate la micul dejun. Spre deosebire de ouale fierte tari, care se digeră după cel puţin trei ore, în timp ce ouale fierte moi se digeră în cinci minute.

De exemplu, dacă doriţi să vă preparaţi nişte ouă la micul dejun sub formă de ochiuri, trebuie să le gătiţi la o temperatură scăzută, prăjirea distruge proteinele, fără a arde albuşul, care trebuie să-şi păstreze culoarea albă. Trebuie să utilizaţi o cantitate mare de ulei, pentru că se va încinge mai greu, şi să păstraţi focul la minim. Cum observaţi că temperatura creşte prea mult, luaţi tigaia de pe foc.

Unii experţi nutritionişti sunt de parere ca prajirea în contact direct cu metalul, chiar dacă acesta este protejat de un strat de teflon, poate cauza arderea oului şi producerea de substanţe toxice.

Call Now Button