Home  /  Nutriţie   /  Ştiaţi că brânza consumată în exces creează dependenţă?
a

Ştiaţi că brânza consumată în exces creează dependenţă?

Poate fi ciudat pentru unii dintre noi, însă cercetătorii au demonstrat că dependenţa de brânză este comparabilă cu dependenţele de droguri, tutun sau alcool. Marii amatori de brânză pot să confirme faptul că le este greu să se abţină să nu termine toată bucata de brânză din faţa lor. Este o dependenţă care se transformă uneori în obsesie.

Iată că oamenii de ştiinţă confirmă pentru prima oară patima unora pentru brânză. Potrivit studiului menţionat, dependenţa de brânză seamănă cu celelalte recunoscute de multă vreme ca dependenţe: droguri, fumat sau băutură.

Trebuie însă să păstrăm proporţiile şi să amintim faptul că această dependenţă este mult mai puţin nocivă decât cele enumerate mai sus. Brânza, mai ales cea sărată, nu face bine sistemului cardiovascular. Cercetarea, publicată de U.S. National Library of Medicine, arată de ce anumite alimente dau dependenţă şi nu altele şi ce mecanisme chimice şi biologice explică această dependenţă.

Studiul a fost realizat pe baza obiceiurilor alimentare a circa 500 de studenţi. A reieşit că alimentul de care sunt dependenţi cel mai mult este pizza. Acest lucru a fost pus pe seama faptului că acest aliment conţine foarte multă brânză.

Call Now Button