Home  /  Nutriţie   /  Rodia este fructul care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră

Rodia este fructul care nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră

Rodia este un fruct cu nişte calităţi extraordinare pentru menţinerea sănătăţi organismului, mai ales acum în sezonul rece.  Sucul rodiilor este mult mai bogat în antioxidanţi decât alte sucuri de fructe. Spre exemplu, o singură cană de suc de rodii pe zi poate ajuta la combaterea radicalilor liberi din oxidarea colesterolului ’’rău’’ sau LDL. Totodată, consumul constant de rodie impiedică depunerea colesterolului pe pereţii vaselor de sânge.

Un pahar de suc de rodie poate imbunătăţi fluxul de sânge către inimă la persoanele care suferă de ischemie miocardică – o afecţiune gravă în care oxigenul ce ajunge la inimă este redus din cauza arterelor înfundate.

O singură rodie acoperă până la 40% din doza zilnica de vitamina C recomandată, contribuind la întărirea sistemului imunitar. În plus, are un conţinut bogat de calciu, potasiu şi fier. Seminţele de rodie constituie şi ele o importantă sursă de fibre.

Sucul de rodie sau bobiţele de rodie mâncate ca atare aduc beneficii sănătăţii, prin menţinerea tensiunii arteriale la cote normale, lupta împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei şi a hemoroizilor.

De asemenea rodia reprezintă şi o excelentă sursă de acid folic, deosebit de important pentru femeile de vârstă fertilă. Studiile au mai indicat că sucul de rodii protejează ficatul şi ajută la regenerea lui. Potrivit cercetătorilor, o doză zilnică de rodie ar putea încetini până şi procesul de îmbătrânire al ADN-ului.

Call Now Button