Home  /  Nutriţie   /  Interzicerea grăsimilor din alimentele procesate ar salva mii de vieţi

Interzicerea grăsimilor din alimentele procesate ar salva mii de vieţi

După cum v-aţi dat seama şi din titlu, ultimile cercetări au arătat că interzicerea grăsimilor din alimentele procesate ar putea salva mii de vieţi pe an în întreaga lume.

Specialiştii susţin că ar putea preveni mii de boli de inimă în întreaga lume în următorii cinci ani, în cazul în care grăsimile artificiale ar fi interzise. La momentul actual, nu există nici o obligaţie legală de eliminare a grăsimilor „trans” din alimente. Unii producători au promis că vor depune eforturi pentru eliminarea grăsimilor „trans” printr-un acord cu guvernele. De asemenea, există cerinţe legale pentru fabricanţii de produse alimentare de etichetare a grasimilor „trans”. Consumatorii sunt sfătuiţi să verifice listele de ingrediente pentru grăsimile hidrogenate sau uleiurile vegetale hidrogenate.

Specialiştii care se află în spatele acestui studiu, au declarat că angajamentele voluntare din partea industriei producatoare nu au mers suficient de departe şi este timpul pentru „măsuri decisive”. Aceştia susţin că o interzicere totală a acizilor grasi „trans” din produsele alimentare prelucrate ar putea preveni sau amâna mii de decese cauzate de boli coronariene între anii 2015-2020. Politicile de a îmbunătăţire a etichetării sau pur şi simplu eliminarea acizilor graşi „trans” de la restaurante şi fast-food-uri ar putea reduce semnificativ numărul deceselor cauzate de boala coronariană.

Call Now Button