Home  /  Nutriţie   /  Substanţe toxice care ne impiedică să slăbim

Substanţe toxice care ne impiedică să slăbim

Câţiva cercetători americani  au publicat o lucrare de cercetare despre substanţele chimice artificiale care provoacă obezitate. Ei au demonstrat că aceste chimicale afectează destul de mult sistemul endocrin.

Bisfenolul A

Bisfenolul A (BPA) este cel mai nociv pentru organismul uman. Încă de la mijlocul secolului trecut a fost folosit la producerea materialelor plastice, precum sticle, recipiente pentru alimente sau jucării.

Deşi iniţial unii cercetatori au susţinut că expunerea la bisfenol A nu ne afectează sănătatea, un studiu publicat recent arată că această substanţă influenţează negativ funcţiile endocrine. Acest lucru se întâmplă la temperaturi înalte, prin încălzirea caserolelor, bisfonolul A ajunge în mâncarea noastră.

Ftalaţii

Ftalaţii sunt substanţe chimice care se adaugă în materialele plastice pentru a le creşte flexibilitatea. Se găsesc în jucării, produse cosmetice şi farmaceutice şi caserole pentru mâncare. Au fost asociaţi cu creşterea în greutate. Studiile au descoperit că ftalaţii pot creşte circumferinţa taliei. Totodată, perturbă hormonii care au un rol esenţial în metabolismul lipidelor şi carbohidraţilor.

Acidul perfluorooctanoic (PFOA)

Acesta se găseşte în ustensilele de gătit din teflon, iar specialiştii spun că patrunde foarte uşor în sânge. Potrivit unui studiu recent, poate provoca boli tiroidine, boli renale cronice, cancer. Pe lângă toate acestea, are un impact semnificativ asupra creşterii în greutate şi a depunerii de ţesut adipos.

Iată cum putem evita sau măcar diminua această problemă:

În primul rând trebuie să folosim un filtru la chiuvetă pentru eliminarea impurităţilor. În al doilea rând ar trebui să consumăm apă din sticlă de sticlă şi nu din sticlă de plastic. Mâncarea ar trebui gătită în vase de tip yena, iar încălzirea acesteaia nu trebuie facută în caserole de plastic.

Call Now Button