Home  /  Nutriţie   /  Alimente care luptă împotriva cancerului ovarian
a

Alimente care luptă împotriva cancerului ovarian

Cancerul ovarian reprezintă a șasea cauză de cancer la femeile din Europa, avand o pondere de 5% din toate cazurile de cancer. În Europa se estimează că anual sunt diagnosticate aproximativ 60.000 de cazuri și aproximativ 40.000 de decese prin cancer ovarian. Boala are o rată de mortalitate mare ca urmare a faptului că simptomele lui sunt foarte nespecifice, fapt ce duce, în  majoritatea cazurilor, la  diagnosticarea într-un stadiu foarte tardiv, când tumora deja a evoluat și a metastazat.
Partea bună este că acest tip de cancer poate fi prevenit printr-o dietă echilbrată, bazată pe fructe şi legume proaspete, cereale integrale, lapte sau peşte.

Iată câteva dintre cele mai importante alimente care ţin cancerul la distanţă:

Consumaţi alimente bogate în vitaminele E şi D

Vitamina E are proprietăţi antioxidante care previne distrugerea celulară. Blochează activitatea unei proteine, telomeraza, care este asociată cu dezvoltarea cancerului. Deficienţa de vitamina D este o alta cauză a apariţiei cancerului. Alimente bogate în vitamina E sunt avocado, ulei de masline, spanac sau nuci. Pentru vitamina D este indicat să consumi peşte, cereale şi lapte.

Fructe şi legume de culoare portocalie şi galbenă

Aceste fructe şi legume colorate sunt bogate în micronutrienţi numiţi carotenoizi. Aceste substanţe sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de reducere a cancerului ovarian. Specialiştii recomandă cel puţin 300 de grame de astfel de legume şi fructe pe săptamână. Astfel, poţi consuma morcovi, dovleac, mango, caise, portocale, porumb sau grapefruit.

Consumaţi ceai verde

O singură cană de ceai verde pe zi reduce drastic riscul de cancer ovarian. Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi numiţi polifenoli care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase. Acest ceai este benefic şi pentru persoanele care deja suferă de cancer ovarian.

Roşiile sunt puternic antioxidante

Roşiile sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic care blochează dezvoltarea celulelor canceroase din organism. Pentru prevenirea cancerului ovarian este indicat să consumi roşii în stare crudă. Benefic este şi sucul de roşii, care işi păstrează proprietăţile antioxidante.

Consumaţi patrunjel proaspăt

Patrunjelul este o plantă aromatică care este bogată în apigenină, un antioxidant puternic care indepărtează radicalii liberi din organismul uman. Radicalii liberi sunt principalii duşmani ai organismului care favorizează formarea de celule canceroase. Pentru a preveni cancerul ovarian, patrunjelul trebuie consumat în stare proaspată. Tot pentru conţinutul ridicat de apigenină mai poţi consuma şi telină.

Consumaţi cereale integrale

Cereale integrale sunt bogate în nutrienţi care luptă împotriva cancerului. Acestea sunt bogate în fitochimicale precum antioxidanţi, minerale, vitamine şi fibre alimentare care previn cancerul ovarian. Printre cerealele integrale pe care le poţi consuma se numară orezul brun, secara, ovăz sau orzul.
Soia şi produsele din soia

Tofu, laptele din soia şi alte produse pe bază de soia sunt benefice pentru prevenirea cancerului ovarian. Soia este bogată în vitamina B, fibre alimentare, acizi graşi omega 3 şi proteine. Trebuie însă atenţie la ce produse din soia consumi. Multe produse din comerţ sunt bogate în sare.

Ghimbirul este bogat în antioxidanţi

Ghimbirul este extrem de bogat în antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Ghimbirul poate fi consumat în sucuri şi băuturi, dar şi în mâncăruri.

Call Now Button