Home  /  Nutriţie   /  Mituri interesante despre alimentaţie

Mituri interesante despre alimentaţie

Iată câteva mituri transmise de-a lungul anilor, până în zilele noastre, legate de alimentaţia de zi cu zi:

Alimentele proaspete sunt întotdeauna mai bune decât cele congelate

Produsele proaspete sunt transportate pe distanţe mari şi apoi sunt aşezate pe rafturile supermarketurilor. Căldura, aerul şi apa le pot afecta calitatea. Legumele şi fructele congelate sunt la fel de nutritive ca cele proaspete, dacă au fost congelate imediat după ce au fost culese.
Sarea de mare este mai sănătoasă decât cea de masă

Din punct de vedere chimic, sarea de mare şi cea de masă au aceeaşi compoziţie. Un gram de sare de mare conţine la fel de mult sodiu ca un gram de sare de masă.

Zahărul brun este mai bun decât zaharul alb

Deşi unele persoane sunt de parere că zaharul brun este mai sănătos decât zahărul alb, acest lucru nu este adevărat, ambele sunt la fel de periculoase pentru sănătate, dacă sunt consumate în exces.
Zaharul brun este zahăr alb cu melasa. Melasa nu conţine minerale.
Sucul natural de fructe este cel mai bun

Sucul are multe calorii. Nutriţioniştii recomandă să consumăm fructele ca atare, nu sub formă de suc.

Pâinea neagră este întotdeauna mai bună decât pâinea albă

Dacă o felie de pâine este mai închisă la culoare, asta nu înseamnă că este facută din cereale. Ar putea conţine colorantul caramel şi deci nu este mai bună decât cea albă. Citiţi cu atenţie eticheta şi asiguraţi-vă că printre ingrediente se află: grâu, ovăz, secară, porumb, orz, quinoa sau hriscă.
Ouale maronii sunt mai hrănitoare decât cele albe

Ouale albe sunt produse de găini cu pene albe, în timp ce ouale maronii provin de la gaini cu pene de culoare roşie-maronie. Chiar dacă diferă culoarea, ouale au aceeaşi valoare nutritivă.

Call Now Button