Home  /  Nutriţie   /  Sfaturi importante pentru a-ţi menţine greutatea sub control

Sfaturi importante pentru a-ţi menţine greutatea sub control

Greutatea se poate ţine sub control dacă înţelegi cum funcţionează sistemul tău digestiv. Evident, unii nu işi dau seama nici după mulţi ani de zile de diete, exerciţii fizice şi alte metode de slăbire.
Iată caţiva paşi simpli dar eficienţi în a ţine greutatea sub control

Constientizează ceea ce te îngraşă

În primul rând ar trebui să faci o evaluare a ceea ce te îngraşă atât de mult şi de repede încât să îţi dea planurile peste cap. Pune pe hârtie ce ai mâncat în ultima săptămână dacă tocmai te plângi că ai luat câteva kg şi nu iţi dai seama cum ai reuşit.

Pune deoparte zahărul, grăsimile, sarea şi prăjelile

Dacă reuşeşti să faci acest pas e un lucru foarte important şi te felicităm pentru asta. Cu siguranţă ai şanse maxime să slăbeşti în continuare.

Nu mai mânca atunci când eşti nervos

Ştim cât de greu este să te abţii să nu mănânci atunci când ai emoţii, când eşti nervos, sau atunci când eşti frustrat. Din cauza emoţiilor nu trebuie să te refugiezi în mâncare. Cel mai bine este să te linişteşti, plimbându-te sau alergând prin parc, sau citind 2-3 pagini dintr-o carte preferată, etc.
Evită dulciurile cât mai mult cu putinţă
Nu mai alege dulciuri atunci când iţi este foame. Mai bine alegi un sandvis, branză cu roşii, o supă de legume sau chiar o salată de fructe.

Nu mai manca repede

Dacă mănânci repede mănânci şi mai mult, astfel trebuie să-ţi faci un obicei din a mânca încet, deoarece te va ajuta să ţii departe kilogramele de silueta ta. Şi asta pentru că sistemul tău digestiv are nevoie de o bună funcţionare pentru a elimina kilogramele în exces.

 

Call Now Button