Home  /  Nutriţie   /  Merele pot preveni imbătrânirea

Merele pot preveni imbătrânirea

Se ştie de multă vreme zicala adevărată, care spune că ‘’un măr pe zi ţine medicul departe’’, dar iată că oamenii de ştiinţă au descoperit încă un motiv pentru care trebuie să credem în calităţile merelor.

Specialiştii au descoperit în urma cercetărilor recente că merele previn îmbătrânirea datorită unor substanţe ce se găsesc în coaja fructului ţi care previn atrofierea muşchilor. Aceştia susţin chiar că muşchii unei persoane în vârstă pot să intinerească după doar două luni de tratament. Ei susţin că atât coaja de măr, cât şi roşiile verzi au proprietăţi chimice care pur şi simplu pot da timpul înapoi pentru muşchii îmbătrâniţi. Acum, cercetătorii speră că descoperirea poate duce la noi terapii care îi vizează pe cei bătrâni şi alţi adulţi pe care i-ar putea ajuta să rămână într-o formă bună mai mult timp.

Atrofierea muşchilor se produce odată cu vârsta şi este cauzată de o proteină numită ATF4, iar doi compuşi naturali ar putea reduce activitatatea acesteia, după cum au declarat oamenii de stinţă. Unul dintre aceşti compusi este acidul ursolic din măr, iar celălalt este tomatidinul din roşiile verzi.

După doar două luni de tratament, în cadrul testelor pe şoareci s-a descoperit că masa musculară crescuse cu 10% şi se îmbunătaţise cu 30%.

Call Now Button