Home  /  Nutriţie   /  Consumaţi carne de peşte pentru o sănătate de fier!

Consumaţi carne de peşte pentru o sănătate de fier!

Orice dietă sănătoasă trebuie să aibă la bază un consum cât mai variat de alimente bogate în nutrienţi. Mulţi dintre noi ne lipsim, cu sau fară intenţie, de una dintre cele mai sănătoase surse de sănătate, peştele. Acest dar al naturii îmbracă o variatate de gusturi în funcţie de specie şi de modul de preparare, fapt care îl transformă într-un preparat apreciat în majoritatea bucătăriilor lumii.

Cei mai mulţi dintre specialişti susţin că ar trebui să mâncăm peşte de două ori pe săptămână. Desigur, nu se întâmplă nimic dacă pentru o scurtă vreme consumaţi mai mult sau deloc, însă ca întotdeauna trebuie cautată calea de mijloc şi persistenţa.

Pentru a reuşi acest lucru depinde în mare măsură şi de situaţia financiară. Bineînţeles că nu trebuie să optăm pentru un peşte scump în ideea că astfel vom beneficia de o mâncare  mai sănătoasă.  Toate speciile înlesnesc buna funcţionare a organismului atunci când sunt consumate corespunzător.

Carnea de peşte are în general un conţinut ridicat de proteine, vitamine şi minerale. În copilarie părinţii ne îndemnau să mâncăm pentru a avea o vedere bună, şi întradevar acesta conţine o mare cantitate de fosfor. Somonul, tonul, macroul şi sardinele se remarcă prin bogăţia acizilor graşi esenţiali Omega 3 pe care corpul nostru este incapabil să ii producă. De fapt, o bună parte dintre beneficiile constatate de cercetatori sunt rezultatul acestor compuşi organici miraculoşi.

Deloc întâmplător medicii recomandă consumul de peşte tuturor celor care sunt predispuşi la bolile de inimă. Omega 3 scade tensiunea arterială, scade nivelul de trigliceride din organism reducând astfel riscul producerii atacurilor de cord şi corectează bătăile neregulate ale inimii.

Peştele se numără şi printre alimentele care vă pot ajuta să pierdeţi în greutate. La acest lucru contribuie atât acizii Omega 3 cât şi proteinele care vă vor da senzaţia de saţietate pe o perioadă mai îndelungată de timp. Studiile efectuate până în prezent au mai scos la lumină faptul că un consum regulat de peşte poate reduce riscul următoarelor boli: astm, depresie, Alzheimer, artrită sau cancer de prostată.

Call Now Button